Wine / dotnet / Razor issue

Post Reply
User avatar
Pristiq
Posts: 1400
Joined: Thu Apr 02, 2009 7:46 pm

Wine / dotnet / Razor issue

Post by Pristiq »

Ok I thought it was just me but apparently there's a huge bug with the new wine / Razor / .NET installer. Basically WINE will NOT detect .NET when installing Razor. I'm going to do some more testing and come back with results. If anyone has a fix or is interested in working on one please post here.

EDIT: Thanks to cocainezombie for the solution.

cocainezombie wrote:I found a solution. After installing dotnet2.0 winetrick Just unpack Razor installation file (Razor_Latest.exe) and run updater.exe. It should create needed registry files and razor will start. However, there is a bug when you don't see checkboxes in Razor.


Use the following method to accomplish this:

Code: Select all

$ mkdir ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Razor
$ mv Razor_Lastest.exe ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Razor/Razor_Latest.exe
$ cd ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Razor
$ 7z x Razor_Latest.exe
chumbucket wrote:Everyone else, don't be a jerk to staff. Maahes cries enough already.


viewtopic.php?f=33&t=40810 - HOLY HELL AN AWESOME VENDOR?!

User avatar
Noodlestein
Posts: 5
Joined: Tue Jul 06, 2010 2:54 am

Re: Wine / dotnet / Razor issue

Post by Noodlestein »

Found anything yet? I'm still having this issue unfortunately.

cocainezombie
Posts: 1
Joined: Fri Jul 16, 2010 12:16 pm

Re: Wine / dotnet / Razor issue

Post by cocainezombie »

I found a solution. After installing dotnet2.0 winetrick Just unpack Razor installation file (Razor_Latest.exe) and run updater.exe. It should create needed registry files and razor will start. However, there is a bug when you don't see checkboxes in Razor.

wallak
Posts: 8
Joined: Wed Sep 23, 2009 10:55 am
Location: Pavia (Italy)

Re: Wine / dotnet / Razor issue

Post by wallak »

cocainezombie wrote:I found a solution. After installing dotnet2.0 winetrick Just unpack Razor installation file (Razor_Latest.exe) and run updater.exe. It should create needed registry files and razor will start. However, there is a bug when you don't see checkboxes in Razor.



how can you extract Razor_Latest.exe? with cabextract didn't work :?

User avatar
Pristiq
Posts: 1400
Joined: Thu Apr 02, 2009 7:46 pm

Re: Wine / dotnet / Razor issue

Post by Pristiq »

wallak wrote:
cocainezombie wrote:I found a solution. After installing dotnet2.0 winetrick Just unpack Razor installation file (Razor_Latest.exe) and run updater.exe. It should create needed registry files and razor will start. However, there is a bug when you don't see checkboxes in Razor.



how can you extract Razor_Latest.exe? with cabextract didn't work :?


Code: Select all

$ mkdir ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Razor
$ mv Razor_Lastest.exe ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Razor/Razor_Latest.exe
$ cd ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Razor
$ 7z x Razor_Latest.exe
chumbucket wrote:Everyone else, don't be a jerk to staff. Maahes cries enough already.


viewtopic.php?f=33&t=40810 - HOLY HELL AN AWESOME VENDOR?!

User avatar
Kabup
Posts: 139
Joined: Wed Jan 21, 2009 12:10 am

Re: Wine / dotnet / Razor issue

Post by Kabup »

Ok, I'm grounded here. When running update.exe, I got a error:
'A application has made a attempt to load the C runtime library incorrectly'

Any ideas?
Slowly Lord British, ruler of Britannia, rises from his throne. Brushing the dust off of his crown, a concerned realization crosses his face. The rumors are true!

User avatar
Kabup
Posts: 139
Joined: Wed Jan 21, 2009 12:10 am

Re: Wine / dotnet / Razor issue

Post by Kabup »

Fixed, I did the trick!

I had to remove the .wine directory, and start from scratch.
First, install dotnet with winetricks, then razor, then UO.

Now everything is running fine.
Slowly Lord British, ruler of Britannia, rises from his throne. Brushing the dust off of his crown, a concerned realization crosses his face. The rumors are true!

Dudebro911
Posts: 9
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:18 pm

Re: Wine / dotnet / Razor issue

Post by Dudebro911 »

please please please, can somone get in vent and talk me through this? anyone?
vent name is Shogun ..holla at me

ImaNewbie
Posts: 97
Joined: Thu Nov 25, 2010 1:00 pm

Re: Wine / dotnet / Razor issue

Post by ImaNewbie »

Any chance someone knows how to display razor checkboxes ?
Image
making your own forum avatar/banner using Adobe CS5. Cheap and Fast delivery, pm me for details.

r0b
UOSA Donor!!
UOSA Donor!!
Posts: 43
Joined: Tue May 19, 2009 8:57 pm

Re: Wine / dotnet / Razor issue

Post by r0b »

I found the fix. I installed Windows.

ImaNewbie
Posts: 97
Joined: Thu Nov 25, 2010 1:00 pm

Re: Wine / dotnet / Razor issue

Post by ImaNewbie »

Without having to use a proper windows install I meant :)
Image
making your own forum avatar/banner using Adobe CS5. Cheap and Fast delivery, pm me for details.

ImaNewbie
Posts: 97
Joined: Thu Nov 25, 2010 1:00 pm

Re: Wine / dotnet / Razor issue

Post by ImaNewbie »

ImaNewbie wrote:Any chance someone knows how to display razor checkboxes ?



bump
Image
making your own forum avatar/banner using Adobe CS5. Cheap and Fast delivery, pm me for details.

maladomini
UOSA Donor!!
UOSA Donor!!
Posts: 4
Joined: Sat Dec 13, 2008 8:27 pm

Re: Wine / dotnet / Razor issue

Post by maladomini »

I know, I know, this is pure threadecromancy but since this post is quite well indexed on google I think it's best to add a reply here regarding this issue than creating a new thread.
"After wine 1.7.11 and later dotnet20 doesnt work..."
http://uorforum.com/threads/uor-wine-li ... ever.3417/ so you must run

Code: Select all

$ bash winetricks dotnet20sp2 
and Razor will finally work again.

I am using UOSA_Client_Setup.exe found on uosecondage.com since it's my favourite server.

Hopefully this will solve some problems... too bad, Razor will update automatically but if you want to keep the old version simply run it without an active internet connection and you're safe...

Cheers! (and choose wisely: Slackware Linux! http://www.slackware.com)

Post Reply

Return to “Linux/Mac Support”